Az autómentőre várakozva

Telefon: +36-309-321-123
Budapesti autómentés: 12.000 Ft
Vidéki autó mentés: 6.500 Ft alapdíj + 180Ft/km

Minden elővigyázatosság és a gépjármű maximális átvizsgálása esetén is előfordulhat, hogy egy óvatlan pillanatban rossz irányba húzzuk a kormányt. Ami talán még általánosabban előforduló probléma, az az utóbbi évek szélsőséges időjárása – legyen szó akár a nyári hőségről, vagy a telente gyakori rendkívül rossz látási viszonyok és a régi telekével összehasonlíthatatlanul zord időjárásáról.

Láthatjuk tehát, hogy nem kell ahhoz tapasztalatlan sofőrnek lenni, hogy bekövetkezzen a baj. Amennyiben nem személyi sérüléssel nem járó esetről van szó, úgy legnagyobb problémánk valószínűleg az, hogy mozgásképtelenné vált járművünk mihamarabb szerelőműhelybe érjen, mi pedig minél kevésbé essünk ki a napi feladataink ellátásából.

Hiába az autómentő cégek 24 órás ügyeleti készenléte, az út mentén sérült autóval várakozva minden perc óráknak tűnhet. Előrelátó autósként jobb, ha felkészülünk az esetlegesen előforduló kényszerhelyzetre, hiszen ha más nem is okozza a bajt, de a technika ördögének köszönhetően, bármikor előfordulhat, hogy gépkocsink valamelyik létfontosságú alkatrésze felmondja a szolgálatot. Legyünk hát felkészültek minden eshetőségre. Soha ne induljunk útnak anélkül, hogy egy-két takaró, innivaló és valamennyi harapnivaló ne lenne a kocsiban. Mobiltelefonunk autós töltője ne otthon pihenjen a dobozában, hanem tároljuk azon a helyen, amire azt kitalálták.

Az autómentő megérkezésekor pedig ne feledkezzünk el annak figyelemmel követéséről, hogy milyen értéktárgyakat hagyunk a kocsiban, és hogy a gépjármű átadásakor minden szükséges papírt kitöltessenek velünk a későbbi problémák elkerülése végett. A nagyobb, magasabb minőségi színvonalat képviselő cégek csereautó helyszínre szállításával állnak rendelkezésünkre.

Címkék: