Kategória Szolgáltatás

Idén is jók az állampapírok? Vagy ideje másba tenni a pénzed?

önkéntes nyugdíjpénztárak

A megtakarítások, befektetések, mind olyan opciók, amelyekkel akkor érdemes élni, amikor van lehetőség félretenni a meglévő keresetből. Sokan nincsenek ilyen jó helyzetben, mert csak fizetéstől-fizetésig élnek, de amikor sikerül egy kevés pluszra szert tenniük, mondjuk munkahely váltásakor és nagyobb bevétel révén, akkor jön egy újabb komoly kihívás.

Miként lehet gyarapítani az összeget vagy stabilan megőrizni azok értékét? Több befektetési forma is létezik, amelyek a kockázatok függvényében általában nagy kamatot ígérnek, de van esély a teljes bukásra is. Fiatalon a vagyon felhalmozása a cél, de idősödve legtöbben csak nyugodtan akarnak majd élni, amihez jól jön némi plusz forrás. Ha a nyugdíjas éveidre spórolnál az önkéntes nyugdíjpénztárak is segítségedre lehetnek. Ez olyan befektetési forma, ami remekül kiegészítheti az állami finanszírozást az adott kor betöltése után. Megéri mielőbb nekilátni a gyűjtögetésnek, befizetéseknek, mert így növelhető igazán az alaptőke.

Olvasd Tovább

Hova érdemes teljes körű szemészeti vizsgálatra menni Budapesten?

szemészet

Az általános szemészeti szűrővizsgálatokat bizonyos időközönként mindenkinek ajánlott elvégeztetni, mivel az időben felismert krónikus betegségek és szemészeti rendellenességek jobb eredményekkel gyógyíthatók. Szerencsére több olyan szemészet van Budapesten, ahová érdemes bejelentkezni (06 1 240 6334. 1126 Tartsay Vilmos u. 14.).

40 éves kor alatt kétévente, 40 éves kor felett évente ajánlják a szemész szakorvosok a rendszeres szűrővizsgálatokat, amiket lehetőség van korszerű szemészeti klinikákon is igényelni. A kiváló szemész szakemberekkel rendelkező, korszerűen felszerelt klinikákon a szűrővizsgálatokon kívül, másfajta vizsgálatokat, kezeléseket is el lehet végeztetni, például a szürkehályog vagy zöldhályog kezelésre, látásjavító lézeres szemműtétekre, szemhéjkorrekciós műtétekre vagy akár könnyezés miatti beavatkozásokra is van mód.

Olvasd Tovább