Kategória Egészség

Mik lehetnek a lumbágó kiváltó okai?

lumbágó

Hirtelen heves derékfájdalmat érezhetünk egy-egy rossz mozdulat következtében, amit mielőbb szeretnénk megszüntetni. Ilyenkor valószínűleg lumbágóról van szó, de ezt nagyon nehéz elkülöníteni más derékfájdalmaktól, pedig a megfelelő kezelés érdekében erre feltétlenül szükség van. Ezért is érdemes tisztában lenni a lumbágó okaival.

Bár ez a betegség nem korhoz kötött, mégis nagyobb gyakorisággal fordul elő az idősebb korosztály tagjainál. Ebben a korban a legfőbb oka a gerinc és a gerinc körüli izmok elhasználódása, elgyengülése. Ugyanakkor a megerőltető fizikai tevékenység, munka és a sport következtében is előfordulhat.

Olvasd Tovább

Hogyan lehetséges a zsírégetés beindítása?

zsírégető edzésterv

Sokan arról panaszkodnak, hogy hiába edzenek, sportolnak mindennap, mégsem tudják leadni a tervezett súlyfelesleget. Ez valószínűleg azért van, mert nem megfelelő erősségű gyakorlatokat végeznek, például a beszélgetéssel egybekötött kényelmes kerekezés nem nevezhető zsírégető edzésnek. Egy jól összeállított zsírégető edzésterv is sokat segíthet. Az edzés intenzitását leginkább pulzusméréssel lehet figyelni, ha képesek vagyunk tartani a maximális értéket, az elvileg jó. Viszont hiába edzünk megfelelő pulzusszámon, ha nem égetünk el több kalóriát, mint amennyit beviszünk.

Éppen ezért került kidolgozásra a szakember által az Intenset program, ami tulajdonképpen egy HIIT edzésforma. A módszer, a nagyobb erősségű mozgás alacsony intenzitású szakaszokkal kombinálva, kiváló eredményt hozhat. Az alacsony intenzitású gyakorlatoktól igazi zsírégető hatás nem várható. Azonban mégis szükség van nyújtás, bemelegítés, némi gimnasztika elvégzésére ahhoz, hogy tovább lehessen lépni a közepes erősségű feladatok elvégzésére.

Olvasd Tovább