Kategória Egészség

Miben különbözik a McKenzie módszer más gyógytorna gyakorlatokhoz képest?

Gyógytornászom gyógytorna rendelő

A mozgás az élet egyik alapvető mozgatórugója. Bár ez a megállapítás nincs összhangban feltétlenül azzal a fizikai törvényszerűséggel, miszerint minden a lehető legkisebb energia befektetésre törekszik élete, működése során. Lássuk be, hogy a fizika és a biológia olykor konkurál egymással. A lényeg ugyanakkor, hogy az emberi test azért annyira komplex, hogy sokoldalúan lehessen kihasználni, de ehhez rendszeresen át kell mozgatni.

Ha ez elmarad, akkor először megjelenik a kötöttség, ami a különféle izmok, inak összehúzódásából ered és lecsökkenti a mozgástartományt, majd pedig ízületi fájdalmak jelentkeznek, éppen a túl kevés használat miatt. Sajnos az évtizedek során megváltozott életvitel miatt, a különféle ülőmunkák sem járultak hozzá nagyban, hogy az egészség javuljon. Ezzel szemben, megtörtént a kidolgozása olyan metódusoknak, amelyek a felmerülő fájdalmakat igyekeznek minél hatásosabban kezelni. A Gyógytornászom gyógytorna rendelő szerint a McKenzie terápia személyre szabott gyakorlatai otthon is könnyen elvégezhetők.

Olvasd Tovább

Évek óta bizonyítja hatékonyságát az öntöttvas kettlebell

öntöttvas kettlebell

A gömbsúlyzó nagyra értékelt kellék a testmozgás szerelmesei körében. Az öntöttvas kettlebell egyszerre több izmot aktivál, ami növeli az edzés hatékonyságát és gyorsabb, illetve jobb eredményeket tesz lehetővé, mint a klasszikus erőnléti edzés. Rövid időn belül észre fogod venni az erő, a mozgástartomány és a test általános állapotának javulását.

Olvasd Tovább