Miben különbözik a McKenzie módszer más gyógytorna gyakorlatokhoz képest?

Gyógytornászom gyógytorna rendelő

A mozgás az élet egyik alapvető mozgatórugója. Bár ez a megállapítás nincs összhangban feltétlenül azzal a fizikai törvényszerűséggel, miszerint minden a lehető legkisebb energia befektetésre törekszik élete, működése során. Lássuk be, hogy a fizika és a biológia olykor konkurál egymással. A lényeg ugyanakkor, hogy az emberi test azért annyira komplex, hogy sokoldalúan lehessen kihasználni, de ehhez rendszeresen át kell mozgatni.

Ha ez elmarad, akkor először megjelenik a kötöttség, ami a különféle izmok, inak összehúzódásából ered és lecsökkenti a mozgástartományt, majd pedig ízületi fájdalmak jelentkeznek, éppen a túl kevés használat miatt. Sajnos az évtizedek során megváltozott életvitel miatt, a különféle ülőmunkák sem járultak hozzá nagyban, hogy az egészség javuljon. Ezzel szemben, megtörtént a kidolgozása olyan metódusoknak, amelyek a felmerülő fájdalmakat igyekeznek minél hatásosabban kezelni. A Gyógytornászom gyógytorna rendelő szerint a McKenzie terápia személyre szabott gyakorlatai otthon is könnyen elvégezhetők.

A gerincbántalmak sokfélesége a civilizációs betegségek alapjául szolgál. Rengetegen panaszkodnak deréktáji és más ízületi panaszokra, amelyek napi szinten keseríthetik meg az életüket. A McKenzie módszer lényege, hogy minden esetet sajátos formában kezel és személyre szabott terápiát dolgoz ki. Hagyományos gyógytornákkal szemben itt nincsenek előre meghatározott gyakorlatsorok. A konzultáció alkalmával a terapeuta és a páciens együtt dolgozzák ki a megfelelő eljárást, ami a tünetek enyhítése mellett, az okot is lassan megszünteti.

Mivel a feladatsorok odahaza ugyanúgy elvégezhetőek, így minden beteg a saját kezébe veheti a gyógyulás kulcsát. Ennél fogva, az elhanyagolt mozgás utólag pótlásra kerül. A McKenzie diagnózis és mozgásterápia már eddig is sok embernek segített visszaadni a megszokott életvitelhez szükséges szabad és fájdalommentes mozgás örömét. Ha felmerül a gerincbántalom bármilyen mértékű esélye, akkor nem érdemes várni, hanem mielőbb történjen meg a gyogytornaszom.hu weboldal munkatársainak a felkeresése!