Hogyan lehetséges a zsírégetés beindítása?

zsírégető edzésterv

Sokan arról panaszkodnak, hogy hiába edzenek, sportolnak mindennap, mégsem tudják leadni a tervezett súlyfelesleget. Ez valószínűleg azért van, mert nem megfelelő erősségű gyakorlatokat végeznek, például a beszélgetéssel egybekötött kényelmes kerekezés nem nevezhető zsírégető edzésnek. Egy jól összeállított zsírégető edzésterv is sokat segíthet. Az edzés intenzitását leginkább pulzusméréssel lehet figyelni, ha képesek vagyunk tartani a maximális értéket, az elvileg jó. Viszont hiába edzünk megfelelő pulzusszámon, ha nem égetünk el több kalóriát, mint amennyit beviszünk.

Éppen ezért került kidolgozásra a szakember által az Intenset program, ami tulajdonképpen egy HIIT edzésforma. A módszer, a nagyobb erősségű mozgás alacsony intenzitású szakaszokkal kombinálva, kiváló eredményt hozhat. Az alacsony intenzitású gyakorlatoktól igazi zsírégető hatás nem várható. Azonban mégis szükség van nyújtás, bemelegítés, némi gimnasztika elvégzésére ahhoz, hogy tovább lehessen lépni a közepes erősségű feladatok elvégzésére.

Azt mindenki tudja, hogy a könnyű edzések nem hoznak olyan eredményt, mint az erősebbek. A közepes intenzitású edzésformák már sokkal jobban megdolgoztatják a testet, ilyenkor fokozottabban lélegzünk, fújtatunk, viszont még képesek vagyunk beszélni. Ezek a gyakorlatok sok jó hatással rendelkeznek, például erősítik a szívet, a keringési rendszert, növelik az állóképességet és az erőnlétet. Ebbe az osztályba sorolható minden olyan mozgásforma, futás, úszás, hólapátolás, aminél több izomcsoport is részt vesz a mozgásban.

Az említetteken kívül, ideális még a sífutás, az ellipszis tréner és az evezőgép. A magas intenzitású zsírégető edzés gyakorlatai már valódi kihívást jelentenek mindenkinek. Ezeknél a mozgásformáknál nem az időtartam lényeges, hanem az intenzitás. Egy speciális fajtája ez a zsírégető edzéseknek, ami regeneráció közben is sok kalóriát használ fel. A zsírégető edzéstervet megtalálhatjuk az intenset.hu weblapon és érdekes információ, hogy ehhez teljesen ingyen juthatunk hozzá.