Casco kalkulátor: mik a lehetőségek 2023-ban?

Casco kalkulátor

Egy új autó megvásárlása meglehetősen nagy anyagi áldozatot igényel az átlagembertől, hiszen lehet évekig dolgozott, takarékoskodott azért, hogy a várva-várt négykerekűt meg tudja venni. A drága járműnek ajánlott maximális védelmet is biztosítani, amit egy CASCO biztosítás megkötésével tehet meg. Ennek a fontosságát a Biztoshely is kiemeli. Bár nem kötelező érvényű, viszont mindenképpen érdemes megkötni, mert ez a gépjármű teljes védelmére szolgál. Ha rendelkezünk ilyen biztosítási szerződéssel, akkor nyugodtak lehetünk, mert bármiféle kár keletkezik a kocsiban, azt a biztosító számunkra megtéríti.

Ugyanakkor nem mindegy, hogy mennyit kell ezért fizetnünk. A CASCO biztosítás kalkulátor használata során megfigyelhető, hogy a 2023/2024 évekre a szerződések még kedvezőbbek lettek/lesznek. Ez annak köszönhető, hogy ez a biztosítási termék jó kárstatisztikai eredménnyel rendelkezik, illetve a piaci versenyhelyzet is nagy. Ha most akarunk ilyen biztosítást kötni, akkor anyagilag is jól járunk, hiszen kihasználhatjuk ezt az előnyös beárazást.

A CASCO biztosítás által megóvhatjuk négykerekű értékünket lopás, részlopás, törés, totál- és elemi kár kockázatoktól. Persze az a legszerencsésebb, ha nem kerül sor arra, hogy felhasználjuk ezt a biztosítást, mert az azt jelenti, hogy semmilyen probléma nem történt. Viszont, ha mégis történik egy kisebb vagy nagyobb szerencsétlenség, akkor legalább a biztosító megtéríti az anyagi kárt.

Amennyiben rendelkezünk CASCO biztosítással régebb óta, tudnunk kell, hogy a szerződést 1-2 évente érdemes felülvizsgálni. Ugyanis a biztosítótársaságok ajánlatai nagymértékben eltérhetnek egymástól és megjárhatjuk, hogy ugyanazért a termékért sokkal többet fizetünk. Ennek elkerülésére érdemes a biztoshely.hu weboldalon megtalálható kalkulátort alkalmaznunk. Az oldalon informálódhatunk a lehetőségeinkről és ez a tájékozódás hozzásegíthet bennünket ahhoz, hogy a minden szempontból a lehető legelőnyösebb ajánlatot találjuk meg, amihez persze segítséget is igényelhetünk.

Címkék: