Az Alpaka fonal nagyon strapabíró

Alpaka fonal

Ezt az anyagot gyakran használják a kézimunkák során. Az Alpaka fonal alapanyaga egy dél-amerikai tevefélétől származik, amit háziasított körülmények között tartanak. Ennek az állatnak gyönyörű kinézetű gyapjúja van, ami rendkívül puha tapintású. Többnyire sálakat, sapkákat, pulóvereket készítenek belőle, de alkalmazzák plüssjátékok elkészítésénél is.

A szerkezetét illetően meg kell azt említeni, hogy hasonlít a birka gyapjújára, viszont, ha megtapogatja, akkor érezni fogja azt, hogy a szálak vékonyabbak. Az Alpaka fonal ezért is puhább és könnyebb, mint a többi típus. A szálak kis átmérője ne tévesszen meg senkit, hiszen rendkívül erős, emellett kiválóan ellenáll az időjárás viszontagságainak!

Ebből kifolyólag, az ilyen alapanyagokból készült ruhadarabok kiválóan bírják a folyamatos igénybevételt. Az Alpaka fonal nem foszlik szét vagy szakad el rövid időn belül. A strapabíróság mellett, kellemes érzést nyújt a bőrnek. Nem tartalmaz lanolint, ennek köszönhetően teljes mértékben bőrbarátnak nevezhető.

Címkék: