10 kW napelem: a lenyűgöző teljesítmény

10 kW napelem

Jelen világunkban szinte minden egyes ember tisztában van azzal, hogy milyen nagy szükség mutatkozik a megújuló energiaforrások használatára. Itt rögvest felmerülhet a 10 kW napelem kérdésköre is, amely bizonyára sokaknak érdekes téma lehet. Egy ilyen kaliberű berendezés birtokában az áramszámlának szinte teljesen búcsút lehet mondani, ezzel egy család korábbi kiadásai gyökeresen átalakulnak majd. A 10 kW napelem már nagyobb háztartásoknak vagy vállalkozásoknak is alkalmas, hiszen a teljesítménye nem akármilyen.

Természetesen megannyi dolog van, ami befolyásolhatja a végső választást, példának okáért a tető típusa, a család nagysága vagy a rendelkezésre álló keretösszeg. A 10 kW napelem esetében nem árt megfontolni az időtartamot sem. Minden napelemre igaz, hogy hosszútávban fog megtérülni a beruházás, ez több évbe is telhet. Ár/érték arányban kiválónak mondható, mivel időről időre lehet majd tapasztalni a pozitív hozadékait.

A környezettudatosságra nagy hangsúlyt fektetőknek szintúgy remek döntés. Manapság rengeteg nagyvállalat és cég törekedik a partnerkapcsolatok kialakítására. Az Óbudai Egyetem, mint konzorciumi partnerünk egészen újat és egyedit alkotott meg. Ennek értelmében a napelemes töltőállomásnak nevezhető, elektromosan működő autótöltő jött létre. Ennek az új technikai vívmánynak már kimondottan beszédes a neve is, mivel korábban még csak hasonlóra sem volt példa. A konzorciumi partnerünk valami olyat alkotott meg, amely több területen is megállja a helyét.

Áldásos tényező, hogy kellemes és hasznos árnyékot biztosít a szerkezet, ezért sokkal több van benne, mint az elsőre kézenfekvőnek tűnhet. A konzorciumi partnerünk, vagyis az Óbudai Egyetem hallgatói maguk is betekintést nyerhettek eme technológia megalkotásának részleteibe. Így nem kizárólag az aktív megfigyelés volt a részük, hanem az eszmecsere is. A természet, a Föld megóvása végelláthatatlan feladatnak bizonyulhat, de akár apró lépésekkel minden egyes cég vagy oktatási intézmény hozzájárulhat a fejlődéshez.

Címkék: