A sorközművelő alkalmazásával számos előny érhető el

sorközművelő

A gazok eltávolítása mellett, számos más előnye is van a sorközök rendszeres karbantartásának. A megfelelő sorközművelő bevetésével elősegíthető a talaj szellőzése, a cserepesedés megakadályozható, továbbá a folyamat közben alkalmazható szilárd vagy folyékony műtrágya is.

A penda.hu webáruházban számos Aedes márkájú minőségi sorközművelő áll az érdeklődők rendelkezésére. Itt mindenki meg fogja találni a számítását, akár kicsi, akár nagyobb földterülettel rendelkezik.

Az ilyen jellegű berendezéssel kezelt talaj lehetővé teszi a csapadék beszivárgását is. A hatás elérése érdekében fontos, hogy a művelési mélység azonos legyen kereszt- és hosszirányban egyaránt, azzal, hogy a megengedett eltérés maximálisan 10-15 százalék lehet.

A művelő elem helyes használat mellett nem fogja károsítani a haszonnövényzetet, sem a felszín alatt, sem pedig felette. A korszerű sorközművelő többféle lehet, vidékünkön leginkább elterjedtek a homlok függesztésűek és a has alá szereltek, de a hátsó rögzítésű kultivátorok is igen hatékonyak.

Címkék: