Vésőgép elképesztő erővel

vésőgép

Hogyha nem szeretnénk tönkretenni az ütvefúrót, akkor lehetőleg keveset használjuk vésési feladatokhoz. Ezen a téren ugyanis sokkal jobb eredményt érhet el egy erre a célra kialakított vésőgép. Mivel az ütvefúró más felépítéssel rendelkezik, ezért könnyen túlmelegedik és meghibásodik, főleg, ha olyan kemény anyagot vésünk huzamosabb idegig, mint a beton. A vésőgép viszont minden gond nélkül megbirkózik ezzel a feladattal, hiszen eleve intenzív használatra lett tervezve.

Akár ipari körülmények között is megállja a helyét számos Bosch modell, amelyek az onlineszerszam.hu kínálatában is szerepelnek. A választást több tényező is befolyásolhatja, de főként a gép által kifejtett ütési energiát kell figyelembe vennünk, amit Joule-ban (J) mérnek. Ipari körülmények között, általában a több, mint 15 J kifejtésére képes vésőgépek dominálnak. Otthoni, kisebb bontási munkákhoz az ez alatti modellek tökéletesen megfelelnek. A beépített rezgéscsillapítás kíméli a használójának karját, csuklóját. De olyan extrákkal is találkozhatunk, mint a felnyitható szervizfedél, ami megkönnyíti a szénkefék cseréjét.

Egy jó vésőszárra is szükség lesz!

Pontosabban többre, mivel számít, hogy milyen kialakítású változatot használunk az adott feladathoz. A lényeg a minőség! Ha a vésőszár anyaga lágyabb, mint maga az anyag, amit vésni szeretnénk, akkor a kivitelezés eleve lehetetlennek számít. Ha a hegye vagy az éle idő előtt elkopik, akkor bizony be kell szereznünk másikat.

Az új vésőszár lehetőleg legyen egy ismert gyártó terméke, amivel hosszú időn keresztül gond nélkül dolgozhatunk. Amitől mindenkit óva intenek a szakemberek, hogy lehetőleg ne használjuk feszítésre a vésőszárat, mert ezzel a gépben is kárt tehetünk, amit elsősorban merőleges ütőerő kifejtésére terveztek. A Bosch kifejlesztette a saját RTech technológiával készült vésőszárait, amelyek a visszaütési energiát ütési energiává alakítják, ezzel nagyobb megmunkálást tesznek lehetővé. Jobban tartják az alakjukat, illetve önélező éllel rendelkeznek.

Címkék: