Gesso alapozó a minőségi felület előkészítéshez

gesso alapozó

A különféle festékek jó fedőképességének az eléréséhez szükség van megfelelő alapozásra. Ezt a feladatot érdemes olyan minőségi termékekkel elvégezni, amelyek garantálják a sima felület létrejöttét. A gesso alapozó kimondottan alkalmas erre a speciális célra. Felhasználható fára, kartonra, üvegre, vászonra egyaránt. Mielőtt nekilátnánk a felvitelének, érdemes néhány alapvető dolgot figyelembe venni.

Annak függvényében, hogy milyen festékkel kívánunk dolgozni, elég lehet egyetlen réteg gesso alapozó. Az olajfestékek esetében ugyanakkor legalább 2-4 bevonattal kell számolnunk. Ezeket mindig hagyni kell teljesen megszáradni, majd némi csiszolás után vihető fel rá a következő bevonat.

Ha nagyon fényes vagy kemény az alap, amire felhordásra kerül a gesso alapozó, akkor megéri azt is átdörzsölni, az ideális tapadás érdekében. A muveszellato.com oldalon megtalálunk többféle kiszerelést, így teljesen az igényeinkhez igazíthatjuk a rendelést. Amennyiben gyakran ragadunk ecsetet, úgy célszerű egyszerre nagyobb adagot rendelni, hogy biztosan mindig legyen kéznél elegendő gesso alapozó.

Címkék: