Vakondháló telepítése a fűszőnyeg védelme érdekében

vakondháló telepítése

Elege van abból, hogy a kertjét nap, mint nap újabbnál-újabb földtúrások díszítik? Amint azt a gyakorlat mutatja, a vakondháló telepítése a legtöbb esetben optimális eszköz a kert védelmére és a hatékonyság, a biztonság és a könnyű használat aránya tekintetében felülmúlja az ilyen állatok elleni küzdelem szinte minden más módszerét. Ezeknek az akadályoknak a fő előnye az, hogy megfelelő felhasználás esetén sokkal megbízhatóbbak, mint a mechanikus gátlóeszközök.

A vakondháló telepítése kizárólag gátvédő funkciót lát el a helyszínen. Nem ijeszti el a rágcsálókat és nem öli meg azokat, hanem egyszerűen nem engedi nekik, hogy a bekerített területre költözzenek. Kiásva az utat és kívülről a telek határához közeledve, az állat belebotlik az akadályba, de sikertelenül próbálja meg elkerülni azt és ennek eredményeként a kerten kívül marad. Viszont, ha a vakond már a helyszínen van és megpróbál kiásni egy járatot a föld felszíne felé, akkor a vakondháló telepítésének köszönhetően arra kényszerül, hogy másfelé vegye az irányt.

Milyen legyen a víz hőmérséklete a locsoló rendszerben.

A gyep és a kert esztétikája általában számos tényezőtől függ. Ilyen például a locsoló rendszer felszerelésének minősége, a létesítményen elvégzendő feladatok összetettsége, az öntözés szabályainak és normáinak betartása és ne felejtsük el a felhasznált víz hőmérsékletét és minőségét sem. Először is, a nem megfelelő hőfokú és minőségű víz, valamint annak kémiai összetétele erősen befolyásolja a különféle betegségek megjelenését a gyepszőnyegben és a növényekben.

Másodszor, a pázsit színe és egészsége, a rügyek, a virág bokrokon lévő szirmok és a fák leveleinek állapota szintén a locsoló rendszerből érkező nedvesség hőmérsékletétől függ. A hőfok paraméterek be nem tartása a gyep vegetálásához és pusztulásához is vezethet. Ezzel szemben, ha kedvező temperatúrájú és szerkezetű folyadékot nyerünk a locsoló rendszerből, a gyep gyönyörű smaragd színű lesz, a fák és virágok pedig buják és formásak, ami természetesen örömmel tölt el minden kerttulajdonost.