Mikor kell a sérvkötő?

sérvkötő

Az emberek nagy része találkozik egy közös problémával, főleg ha az életvitelében rendszeresen szerepel a nehéz tárgyak emelése. Lehet, hogy sérvkötő vagy haskötő nem szerepel a szótárunkban, azonban előbb-utóbb találkozunk vele. A sérv nem más, mint amikor valamelyik belső szervünk kikerül a helyéről.

Általában a bél egy kisebb szakasza szokott lenni, azonban a test különböző pontjain is találkozhatunk tünetekkel. Bár sokszor panaszmentesen vészeljük át és ártalmatlannak tekinthető, azonban mégis akadnak esetek, amikor orvosi beavatkozásra lesz szükségünk. Elsődleges tünete a szokatlan dudor, ami érintésre érzékeny lehet és lefekvéskor nyoma tűnhet.

Legsúlyosabb esetekben a szövetelhalással is meg kell küzdenünk, tehát sérvvel kapcsolatos panaszokat fedezünk fel magunkon, mindenképpen forduljunk szakemberhez! A sérvkötő vagy haskötő célja, hogy megtartsa a lógó hasat és megállítsa a deformálódást. Sokszor adaptálható az igényeink szerint és akár terhesség után is használható. Általában kézzel és géppel is mosható.

Címkék: