Jó, ha kéznél van a metszőolló

metszőolló

A kéziszerszámok fejlődése ugyanúgy tetten érhető, mint a különféle gépeké. Azt hihetnék a legtöbben, hogy amikor már jóformán minden feladat elvégzésére létezik egy hatékony kisgép, akkor a hagyományos eszközök a háttérbe szorulnak. Ez nincs minden esetben így. Legalább 1 darab metszőolló minden háztartásban jól jön, ahol van kert.

Ha kellene egy igazán kivételes márkát említeni ezen a kategórián belül, akkor minden bizonnyal a Felco lenne az, amit megéri kiemelni. Ezen védjegy alatt futó prémiumkategóriás metszőolló változatok kiváló alapanyagokból készülnek és egyedi technológia révén. Vannak például kifejezetten virágok vágására gyártott kivitelek, ami rendelkezik külön tartási funkcióval.

Az egyedi él kiképzése és a forgó nyél növeli a teljesítményt, de csökkenti a megterhelést. A munkálat során kifejtett erő ugyanis eloszlik. A metszőolló tervezésénél figyeltek arra, hogy mindkét kézbe jól beleilleszkedjen, illetve még az egész napos használat során se jelentsen megterhelést, így mindig öröm lesz kézbe venni és szó szerint belevágni vele a munkákba.

Címkék: