Aszfaltvágó gépek használata – Vásárlás előtti tudnivalók

minőségi betonvágó gép

Az építőipar területén elég gyakran lehet találkozni olyan esetekkel, amikor muszáj elvégezni valamilyen típusú utómunkálatokat, vagy éppen szükség van a régebben lefektetett beton feltörésére adott részen. Ilyenkor elég jelentős erőfeszítésre lesz szükség, valamint komoly teljesítményre a feladatok ellátásához. A modern tudomány már kitalálta a tökéletes eljárásokat erre, de sok évtizeddel ezelőtt ez még hihetetlenül megfeszített munkát jelentet a kivitelezőknek. Megéri tehát kihasználni a fejlett rendszereket, amikkel szinte gyerekjáték a kemény anyagok átformálása. Egy minőségi betonvágó gép az elektromos kábelek elhelyezését is megkönnyíti.

Előfordul, hogy nem kell mindent alapjaiban felbontani, csak utólagosan van szükség például egy vezeték lefektetésére. Ez az elektromos hálózati rendszerek mellett ugyanúgy lehet szennyvíz vagy ivóvíz csövek telepítése. A munkát felgyorsítja, ha az éles tárcsával rendelkező szerkezettel kijelölhető a nyomvonal, ami között a feltörés kezdetét veheti.

Az, hogy pontosan beton-, vagy aszfaltvágó berendezésről van szó többnyire a felhelyezett tárcsa dönti el. A meghajtó motor általában ugyanaz, de fontos, hogy mindig a helyzetnek megfelelő korong kapjon teret a munkálatokban. Választható a már említettek mellett acél, mészhomokkő, gránit, vasbeton vágó tárcsa egyaránt. Mivel ezek eltérő profillal rendelkeznek, ezért mindegyiket csak ott szabad felhasználni, ahol biztosan nem ütközik keményebb ellenállásba. Ha ez mégis megtörténne, akkor nagy rá az esély, hogy nemcsak az él, hanem maga a motor is túl lesz terhelve és tönkremegy.

Ami a betonvágó gép használatát illeti, a tervezők megtettek mindent azért, hogy könnyen kezelhetőek legyenek és biztonságosak. Mivel rendkívül éles eszközökről van szó, ezért muszáj figyelni a munkálatok során és betartani a szükséges munkavédelmi szabályokat. A mozgatást a gépeken található kerék egyszerűvé teszi, de a nagyobb méret és súly miatt megéri gondoskodni szállítójárműről, amivel a helyszínre fuvarozható, majd vissza a raktárba. Több márka várja az érdeklődőket, amelyek mind magas színvonalat képviselnek.