A Ford Mustang alufelni megfelelő ápolása

ford mustang alufelni

Az alkatrész az autó igazi dísze és a tulajdonos büszkesége lehet, de csak akkor, ha az ápolására kellő figyelmet és időt fordít. A Ford Mustang alufelni igényli a törődést. Egy ütött-kopott darab nagyon lehangoló tud lenni, így mindenképpen karban kell tartani, főleg télen a hideg, fagyos és havas időben. A téli keréktárcsa ápolásának a kulcsa a rendszerességben rejlik. Túlságosan latyakos időben nem árt minden héten tisztítani, hogy a csúszásmentesítés céljából leszórt só az úton ne tudja szétmarni.

A Ford Mustang alufelni ezáltal sokáig csillogó maradhat. A pucoláshoz vásárolhat kifejezetten erre a célra gyártott eszközöket és szereket. Ezek olyan termékek, amelyek a törölgetés alkalmával nem tesznek kárt a tárcsán található lakkrétegben. Először célszerű tiszta vízzel lemosni, aztán speciális szerrel kezelni. Az efféle készítmény még a legmakacsabb fékport és a különböző szennyeződéseket is könnyedén eltávolítja. A Ford Mustang alufelni ezáltal nem ejt majd csorbát az autó küllemén és felkelti az emberek figyelmét.

A Ford Mondeo alufelni hólánccal is használható

Annak érdekében, hogy a keréktárcsa sokáig megőrizhesse a szépségét, Ön tehet a legtöbbet. A Ford Mondeo alufelni gyönyörű látványt nyújt a járműnek. Különböző tisztítószerekkel ápolhatja, hogy mindig szép és fényes legyen. A hideg időben az alumínium ridegebb lesz, aminek következtében könnyebben karcolódik, reped vagy törik. Sajnos ez ellen csak úgy lehet védekezni, ha figyelmesen, az időjárási, valamint az útviszonyoknak megfelelően közlekedik. Ez egyébként elengedhetetlen időjárástól függetlenül.

A havas utakon használhat hóláncot is, hiszen a Ford Mondeo alufelni olyan felületkezelésen esik át, aminek hála nem tesz a fényezésben kárt a lánc. Összességében elmondható, hogy az alumínium keréktárcsa ugyanúgy alkalmazható télen a fagyban, mint nyáron a nagy forróságban, abban az esetben, ha gondoskodik a karbantartásáról. Sokféle színben és kialakításban vásárolható meg a Ford Mondeo alufelni. Napjainkban a keréktárcsák 13-30 hüvelykes méretben érhetőek el, így mindenki megtalálhatja azt a variációt, amit keres.