Fizetés bankkártyával vagy okostelefonnal: mik a különbségek?

okostelefonos fizetés

A modern kor sok olyan elvárást hozott magával, hogy ezeknek megfelelni gyakran nem egyszerű feladat. Egy üzlet vezetése lehet rémálom is, ha valaki nincs arra kellőképpen felkészülve. Szerencsére, a legtöbb fizetési szolgáltató az innovációt előtérbe helyezi, hogy az igényeket minél szélesebb körben képes legyen kielégíteni. Egy Novopayment bankkártya terminállal egyaránt fogadhatja egy üzlet a bankkártyás és az okostelefonos fizetéseket.

Miért fontos ez? Bár a jogszabály csak annyit ír elő a boltoknak, miszerint kötelesek megteremteni a készpénzmentes fizetési feltételek valamelyikét, ami általában a bankkártya használatra vonatkozik. Az okoskészülékek világában azonban sokan már kihasználják ezen eszközök előnyeit és kényelmét, valamint biztonságát. Olykor előfordul, hogy valaki otthon hagyja a pénztárcát kapkodás közben, de telefon nélkül biztosan nem fog elindulni senki, hiszen azon található az életük egy fontos része. A kommunikáció ezen keresztül zajlik. Gyakran munkaeszköz és most már fizetésre is alkalmassá tették a gyártók.

Az NFC kompatibilitás voltaképpen egy rövid hatótávú rádiófrekvenciás adóegység, ami hasonlóan működik a Bluetooth-hoz, csak közelebb kell vinni az eszközöket egymáshoz. Ez egy bekapcsolható funkció. A különbség a bankkártya és a telefonos fizetés között, hogy amíg a kisebb összegeknél a kártya nem kér azonosítást PIN kód formájában, addig a mobil minden esetben igen. Ezzel lecsökkenthető a visszaélések száma, hiszen, ha valaki elveszíti a készülékét, akkor sem lesz egyszerű feltörni a beállított védelmet.

Csak az adatok titkosított verzióját őrzi meg a szerkezet, így ezek kiszivárgására sincs esély. Mivel egyre többen döntenek úgy, hogy ezt a fizetési formát használják, mivel gyors, így fontos eleget tenni a feltételeknek azzal, hogy a POS terminálok alkalmasak az NFC fogadásra. A Novopayment rendszerei már alapból ezt veszik figyelembe, ezért ha ezt választod, akkor minden jelenlegi elvárásnak meg tudsz felelni a vásárlók irányába, amivel a vevőkörödet bővítheted tovább és a bevétel is nagyban növelhető.