Az L-karnitin fokozza az edzés hatékonyságát

l-karnitin

Ahhoz, hogy az edzés a lehető leghatékonyabb legyen, elegendő energiára van szükségünk. Manapság léteznek különböző, főként koffein alapú energia pótlók, amelyek stimulálják a központi idegrendszert és extra energiát jelentenek.

Ez nem mindig a legjobb megoldás, habár egy gyors energiakitörést ad, de gyorsan elfogy. A szervezetünk azonban képes a saját teljesítményét növelni azáltal, hogy az L-karnitin segítségével energiát termel. A testmozgásnak és a teljes testet igénybe vevő fizikai aktivitásnak számos célja van, amelyek közül az egyik a szervezet állóképességének növelése. A fáradtságérzetet és az izomfájdalmat a magas laktát szint okozza és a korábbi nagy intenzitású megterhelés utáni nem hatékony regenerációs folyamatok miatt alakulhat ki.

Az L-karnitin fogyasztása az intenzív edzés során csökkenti a tejsav felhalmozódását, ezáltal jelentősen csökkenti az izomfájdalmat, gyorsítja a regenerációt és megkönnyíti az edzéshez való alkalmazkodást. Az L-karnitin hiányát ma már az elhízás és a túlsúly egyik okának is tekintik.

Címkék: