UTP kábel bekötése szakember segítsége nélkül

A modern időkben, amikor már szinte minden lakásban van internet, a felhasználóknak tudniuk kell, hogyan kell helyesen lefektetni a vezetékeket. Vagyis legalább egy személynek a családban nem szabad, hogy gondot okozzon az UTP kábel bekötése, annak érdekében, hogy ezáltal bármilyen segítség nélkül kapcsolatot hozzon létre a világhálóval.

Természetesen egyetlen vezeték elhelyezése után még nem fog megjelenni az internet, hiszen azt közvetlenül kell csatlakoztatni a hálózati kártyához. Ehhez viszont egy speciális csatlakozóval kell rendelkeznie. Ennek a speciális eszköznek a használata nélkül nem fog működni az UTP kábel bekötése, mert az eszközt tömöríteni kell. Van erre egyszerűbb lehetőség is.

Elmehet a legközelebbi boltba és vásárolhat készen csavart érpárú kábel. Viszont ebben az esetben az UTP kábel bekötése a sokszorosába is kerülhet majd. A megvásárolt kábelnek képesnek kell lennie a hálózatok és az internet létrehozására. Tehát, ha takarékoskodni szeretne, próbálja meg egyedül a csavart érpár létrehozását!

Ez a megnevezése nem véletlen, mivel 8 darab rézvezetéket tartalmaz, amelyek páronként oszlanak meg. Ezek a huzalok csavart formában vannak elrendezve és megközelítőleg azonos színűek. Lehet narancssárga és fehér-narancs, kék és fehér-kék stb. Az UTP kábel bekötése elég egyszerű folyamat lesz, ha Ön betartja az összes szabályt. A legfontosabb tényező a kapcsolat létrehozásában az, hogy megbizonyosodjon, helyesen illesztette össze a vezetékeket. A többivel már könnyen megbirkózik majd.