Milyen VW Touareg felni kell télre?

VW Touareg felni

A Volkswagen Touareg egy erős, szép kocsi, amelyiket a tulajdonosa mindig büszkén vezeti. Ha pedig az fel van szerelve a VW Touareg felni szettel, főleg egy modernebbel, akkor sokan megfordulnak utána az utcán. Ehhez még télen is megtalálható az a tárcsa, amelyik kiválóan mutat.

Persze, amint beköszöntenek a téli hónapok és ezzel együtt a hideg, hó és a többi kellemetlenség, ami miatt veszélyesebbé válnak az utak, el kell gondolkozni azon is, hogy milyen keréktárcsát is érdemes használni ilyenkor. Ha eljön a gumicsere ideje novemberben, akkor több megoldás közül lehet választani.

Első opció az, hogy az ember megtartja a jelenlegi felniket és a téli gumikat az autószerelőjével ezekre teteti fel. A másik lehetőség, amivel sokkal többen élnek, hogy van két szett VW Touareg felni a garázsukban, azaz egy téli és egy nyári, amihez ugye megvannak a megfelelő abroncsok is.

Ekkor a csere is sokkal egyszerűbb, hiszen a gumisnál a szaki pillanatok alatt felteszi az újakat. A hozzáértők szerint is a második a jobb opció. Sőt, azt sem szabad elfelejteni, hogy a hidegebb hónapokban sokkal jobb választás a lemez VW Touareg felni. Miért? Mert tartósabb és olcsóbb, mint az alumínium fajta.

Télen ez fontos, hiszen ilyenkor sokkal könnyebb megütni a tárcsát. Jó választás ekkor az OZ felni, amelyiket direkt arra a célra fejlesztették ki, hogy a lehető legellenállóbbak legyenek a só okozta korrózióval szemben. Ezáltal garantált az optimális élettartam.

Az OZ felni ellenállóképessége főként a lakkborítás vastagságától és minőségétől függ. Az efféle OZ felni mellett megfontolandó még a peremvédős abroncs is. Nyilván a normál, megszokott gumik nincsenek ezzel ellátva. A peremvédő profil teljesen korlátozza a dísztárcsa használati lehetőségeket, mert a felszerelésük néha lehetetlennek bizonyul.

Megfontolandó még az OZ felni karima beszerzése és felszerelése is. Ezt egy erős ragasztó rögzíti a tárcsára, ami ugyan nem nyújt akkora védelmet, mint a felnivédő borda, azonban, ha megütődik, egyszerűen kicserélhető.

Címkék:  

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>