Miért jobb a részecskeszűrő tisztítás, mint a csere?

Részecskeszűrő tisztítás

Bár vannak olyan dolgok, amelyekre az ember hajlandó nagyobb összeget áldozni, az ár még ilyenkor sem mindegy. Ha a részecskeszűrő tisztítás helyett a cserét választja, akkor az ár százezer forintos nagyságrendtől egészen a milliósig terjedhet, míg előbbi esetben messze nem kell ilyen meghökkentően nagy számokról beszélnünk.

Az esetek 98%-ban azonban megoldható a probléma bármiféle csere nélkül, ami nemcsak anyagilag előnyös, de időben is érezhetően jobban járunk vele, hiszen nincs az alkatrészre várakozási idő, sem ki- és beszerelés. A legtöbb esetben a részecskeszűrő tisztítás akár egy fél nap alatt is kivitelezhető, persze ez attól is függ, hogy éppen mennyi munkája van a szerelőknek, de általában ha reggel el tudja vinni az autót, akkor már aznap délutánra kész lehet.

A részecskeszűrő tisztítás után mindenképpen végeznek még egy tesztet, hogy megnézzék, minden rendben van-e, majd ezután egy rövid próbakörre is elviszik az autót. Ha egyik esetben sem észleltek semmit, akkor mehet vissza a tulajdonosához.