Eladó vagy vett autómentő – jó befektetés?

A recesszió dacára rengeteg, elsősorban használt autó cserél gazdát napjainkban, de az új autók eladási piacára sem jellemző a pangás. De mi a helyzet a lerobbant autókat a slamasztikából kisegítő mentőangyalokkal, az autómentőkkel? Mennyire jellemző a piacra az eladó autómentők jelenléte?

A jelek arra utalnak, hogy e téren az elmúlt években nem sok változás állt be. Aki autómentőt szeretne akár eladni, akár venni, a megfelelő fórumokon kevés keresgélés után is találni fog legalább egy pár ajánlatot. A keresettebb weboldalakon természetesen jóval nagyobb a kínálat, ezért érdemes próbára tenni a szerencsénket a látogatottabb oldalakon, hamar meg fogjuk számításunkat találni.

Autómentőt eladni manapság nem érdemes sem használtan, sem vadonat újan, mert az érte kérhető árat alacsonyra szabva fogják csak belátható időn belül elvinni. Ugyanakkor pont emiatt lehet jó minőségű autómentőket is találni elérhető, alacsony áron.

Az adás-vétel menetét sok tényező befolyásolja, ezek javarészt ugyanazok, mint pár évvel ezelőtt, a recesszió előtt. A megtett kilométerek, teherbírás, műszaki állapot és egyéb paraméterek mellett a felszereltség és a gyártás éve is számottevő súlyt nyom a latban.

Amennyiben autómentő eladására vagy vételére szánjuk rá magunkat, érdemes alaposan átgondolni, hogy milyen céllal tesszük azt, és mik hosszú távú terveink akár vele, akár nélküle. A megfelelő helyen, körültekintően eljárva jó befektetésnek bizonyulhat, de csak akkor, ha a másik félben is partnerre lelünk az üzlethez.