Az autómentők munkájának jelentősége

Telefon: +36-309-321-123
Budapesti autómentés: 12.000 Ft
Vidéki autó mentés: 6.500 Ft alapdíj + 180Ft/km

Amíg nincs gond gépjárművünkkel az utakon, addig fel sem merül bennünk az autómentés gondolata. Viszont a legcsekélyebb olyan technikai probléma, netán baleset kapcsán, amikor magunk nem tudjuk megoldani a helyzetet, bizalommal tárcsázzuk a közelben levő, vagy a már bevált autómentéssel foglalkozó cég telefonszámát.

Az említett cégeket elsősorban balesetek helyszínére hívják, ahol sajnos gyakran a felismerhetetlenségig roncsolódott járműveket kell biztonsággal és a közlekedés zavartalanságának visszaállítását szem előtt tartva minél gyorsabban elszállítaniuk. Az utóbbi évek időjárásának viszontagságai, a viharkárok, a jégeső, az országszerte kicsavart és gépjárművekre döntött fatörzsek jóval gyakrabban megkívánták az autómentők jelenlétét és pontos, megbízható munkáját, mint az néhány évvel ezelőtt szükséges volt. Gyors helyszínre érkezés és a már megesettnél több kár okozásának elkerülése mellett a járműben található értékek és tartozékok megőrzése, valamint tulajdonosnak való visszajuttatása is a szolgáltató munkájának színvonaláról árulkodik.

Az utóbbi nyár káreseményei és zord időjárása kapcsán az autómentéssel foglalkozó cégek nem unatkoztak két mentési munkálat között sem. A hatalmas hőség a koncentrációs képesség csökkenését vonta maga után, mely a kimerült sofőrök ésszerűtlen vezetési magatartásához vezetett. Szinte mindennaposak voltak az árokba borult járművekről, koccanásokról, útról leszaladt és felborult autókról szóló hírek a hírműsorokban, ahol az autómentők munkája minden esetben elengedhetetlennek bizonyult.

Bár a területen tevékenykedő cégek részéről gépjárműparkjuk fejlesztése és szinten tartása magas beruházási költségeket igényel, de a szolgáltatásuk iránt mutatkozó folyamatos kereslet biztos bevételi forrást jelent számukra.

Címkék: