A gél lakk színek igen változatosak

Ha valaki saját magának szeretné elkészíteni a szép manikűrt, akkor ma ezt egyszerűen megteheti. A gél lakk színek sokfélék lehetnek, így mindenki olyat választhat, ami a kedvére való. Az első lépés mielőtt belekezdene, hogy a teljes köröm felületét le kell reszelni. Ebben az esetben érdemes olyan reszelőt használni, ami nem sérti meg az adott felületet.

Akkor sikeres a munkavégzés, ha a köröm felülete matt lesz. Célszerű a reszelőt, illetve annak éleit egy másik reszelővel átreszelni. Ez azért fontos, mert a friss reszelő éle általában nagyon éles, így sérüléseket is okozhat egy rossz mozdulattal. Ha ez megtörtént, akkor már csak annyi a dolga, hogy formát ad a körmeinek.

A gél lakk színek kiválasztása előtt elengedhetetlen lépés egy olyan folyadék használata, amelyiknek fertőtlenítő, zsírtalanító, vízelvonó, gombátlanító hatása van. Ezután olyan anyagot kell a körmeire kenni, ami elősegíti a tökéletes megtapadást. A gél lakk színek gyönyörűek, szóval mindenhol elegáns megjelenést biztosítanak.