Hatékonyan dolgozik a 4 ütemű fűkasza

4 ütemű fűkasza

Egy megbízható láncfűrészre rengeteg ezermesternek szüksége van, ezért mindenképp kötelező megvenni azt a fajtát, amelyik nem okoz csalódást. A 21. században az elektromos láncfűrész bizonyul sokak első választásának. Kétség sem fér hozzá, hogy ezek a szerszámok nagyon hasznos és hatékony kellékek, ha az ember sok fát vagy ágakat akar vágni. Aki dolgozott már erdészként, kertészként, biztosan tudja, hogy sok olyan fa van, amelyik alacsony, lógó ágakkal rendelkezik és emiatt alkalmi vágást igényel.

Persze, ha ezek túlságosak vastagok, akkor egy kézifűrész vagy olló nem fog segíteni a problémán. Ekkor csakis az elektromos láncfűrész jöhet szóba, hiszen ez alkalmas arra, hogy ezeket az ágakat kisebb darabokra lehessen vágni. Emellett ez megkönnyíti a nagy darabszámú fa és faanyagok vágását. Nagyon kedvelt az akkumulátoros elektromos láncfűrész, ami azért jó választás, mert a szerszám nagyobb hatótávolságot és szabadabb mozgást tesz lehetővé annak köszönhetően, hogy a felhasználó mozgását nem korlátozzák a kábelek. Az aksi a tulajdonosnak ez jobb mobilitást garantál.

Az elektromos láncfűrész azért is szorítja ki egyre inkább a benzines modelleket, mert ez nagyon környezetbarát, ezért nem szennyezi a természetet. A kertben éppen ennyire lényeges lehet a 4 ütemű fűkasza, amelyik a nehéz terepek fűnyírója. Sokan tévesztik ezt össze a szegélynyíróval, ugyanis kinézetben rengeteg mindenben hasonlít a kettő. Azonban a szegélynyíró csődöt vall, amikor nagyobb területen kell füvet nyírni. Ekkor csakis a 4 ütemű fűkasza jelenti a biztos szerszámot, hiszen ennek a robusztus felépítése nagyobb teljesítményt és hatékonyságot garantál.

A 4 ütemű fűkasza azért is jobb, mondjuk a kétüteműnél, mert ez kevesebbet fogyaszt, de mégis jobban működik. Emellett nagy időveszteség a kétütemű üzemanyag bekeverésével foglalkozni, és különféle problémákat okoz a rossz keverés. Rengetegen éppen emiatt veszik meg a 4 ütemű fűkasza fajtát, amelyikkel ilyen téren nem kell foglalkozni. Természetesen olcsóbb megoldás ez, hiszen keveréket nem kell használni.

Print Friendly, PDF & Email