Kategória Egészség

Sokat nyújt a fogfehérítő paszta

Gyakran találhatjuk magunkat szemben azzal a problémával, hogy hiába mossuk a fogainkat rendszeresen, azok mégis lassan, de biztosan elszíneződnek. Ennek általában az oka, hogy bizonyos ételek, italok, amilyen a kávé, tea vagy éppen az alkohol, vörös hús, megtapad a parányi pórusokban. Tehetünk ellene? Szerencsére a fogfehérítő paszta alkalmas a rágóeszközök eredeti fehérségének visszaállítására.

Olvasd Tovább

A bőrrák fajtái különbözőképpen nyilvánulhatnak meg

Nyáron sokunknak jelent problémát a napon való huzamosabb tartózkodás, hiszen a bőrünk könnyen kipirosodhat, felhólyagosodhat, és vannak, akiknél egészen komoly panaszok jelentkeznek. Igaz, hogy már létezik napallergiára krém, mégis úgy tartják, hogy a legjobb védekezés a megelőzés. Azoknak, akik különösen érzékenyek a napsugárzásra, azt tanácsolják, hogy napközben igyekezzenek elkerülni a közvetlen napfényt, és csak a reggeli, illetve esti órákban menjenek ki a szabadba.

Amennyiben mégis kint tartózkodunk, használjunk magas faktorszámú naptejet, de ha már megtörtént a baj, és a bőrünk irritálódott, válasszunk napallergiára krémet, amely körömvirág, kamilla és aloe vera kivonatot tartalmaz, ezek enyhíthetik a panaszokat, de súlyosabb tünetek esetén mindenképp forduljunk orvoshoz. Ha nyaralni készülünk, hatásos lehet az utazás előtt néhány héttel a béta-karotin kúraszerű szedése, amely csökkentheti az allergiás panaszokat. Napallergiára krémek vény nélkül vásárolhatók, ezért érdemes szétnéznünk a helyi patikákban.

Olvasd Tovább