infraszaunaCímkék

Az infraszauna megdolgoztatja a testet

Gyakran megesik, hogy egy wellness központ meglátogatása során, a vendégek nem megfelelően használják a szaunát. A test hőjének megemelése nem csupán arra szolgál, hogy felmelegedjen tőle, hanem konkrét élettani hatással szolgál az infraszauna. A test olyan melegnek van kitéve, amire szinte azonnal reagálni kényszerül.

Ezt érzékelve a véredények kitágulnak, a szív gyorsabban kezd verni és a szervezet izzadással próbálja lehűteni önmagát. Tudni való, hogy a test hosszabb ideig bírja elviselni a nagy hideget, mint a meleget. Ugyanis kevés eszköz van a magas hőmérséklet csökkentésére, mint a hő emelésére a hideg környezetben.

Olvasd Tovább

Hogyan segít egészségünk megőrzésében az infraszauna?

A meleg levegő jótékony hatása az emberi szervezetre már bizonyított. Magasabb hőmérsékleten hatékonyabb és gyorsabb lesz az anyagcsere, valamint az immunrendszer erősítésében is szerepe van. Ugyanez a hatás érezhető az infraszauna falai között is.

Az infrasugarak mélyen behatolnak a bőrszövetekbe és termelésre ösztönzik az ott található verejtékmirigyeket. A nagyfokú izzadás pedig egy sor pozitív hatást fejt ki a testre. Egyrészt tisztítja a bőr pórusait és hidratálja is azt.

Olvasd Tovább